Historie

Historien om Lillevangsløbet

Lillevang er en 3,58 km afvekslende rundstrækning i og rundt om Vindinge ved Roskilde. Turen er en yndet gå eller løbestrækning for byens borgere.

 

Sidste i 70'erne og først i 80'erne løb man i en del år "Tour De Lillevang", og som det ses af diplomerne herunder som vi har fået af tidligere deltagere, foregik det dengang uden den store flotte grafik, automatisk tidstagning, GPS, pulsur og hvad der efterhånden ellers er blevet standardudstyr for de fleste løbere og løbeklubber.

I 2012 blev løbet genoplivet som kumlinationen på løbeprogrammet "Løb med DGI", hvor 70 af byens borgere deltog deltog i et 30 ugers løbeproram netop med henblik på at løbe Lillevang rundt en eller flere gange. Ialt 176 deltog i den første udgave af det genstartede løb.

 

I 2013 var deltagerantallet vokset til 224, og der blev løbet ca. 1.550 km. ialt på de 4 distancer - 3,6 - 7,2 - 10,8 og 21,5 kilometer. Heraf var 88 15 år eller derunder. Det vil vi kalde en succes, da løbets formål er at få hele familien ud at løbe, og især få børn og unge til at dyrke motion.

 

I 2014 druknede løbet i kaskader af regn. Da 21 km. løberne mødte op, skinnede solen mellem de regntunge mørkegrå skyer. Men 5 minutter før løbsstart åbnedes himmelens sluser, og regnene væltede ned over de sagesløse løbere.

Regnen fortsatte sådan i en halv time, så da de øvrige distancer varmede op foregik det i tørvejr og med en let spirende optimisme for vejret.

Det blev dog hurtigt stoppet, for i lighed med en time tidligere startede regne næsten præcis 5 minutter før løbsstart. Så anden start foregik også i silende regn, og nu havde regnen ikke tænkt ig at holde op. Turen udviklede sig til løb fra vandpyt til vandpyt, og alle var gennemblødte, da de endelig igen nåede målstregen.

Til trods for det elendige løbevejr, opgave kun to deltagere undervejs. Stor respekt for de deltagende løbere.

 

I 2015 var vejrguderne venligere stemt om end ikke 100% samarbejdsvillige. Alligevel mødte over 150 løbere op og gennemførte løbet.

 

Her i 2016 prøver vi at arrangere løbet en onsdag aften, så der ikke konflikter med weekenden.

 

Delagere i det tidligere "Tour De Lillevang" har venligt udlånt diplomer fra tidligere løb, og som det ses herunder foregik det dengang uden den store flotte grafik, automatisk tidstagning, GPS, pulsur og hvad der efterhånden ellers er blevet standardudstyr for de fleste løbere og løbeklubber.

 

Copyright © All Rights Reserved